Homede VriendenKoningszilverAgendaschietlijstenNieuwsContact Favoriete koppelingen
Schutterij Sint Hubertus Haanrade
Nieuws

Jo Offermans Verenigingskampioen 2017

Jo Offermans is de nieuwe verenigings kampioen 2017 van onze Schutterij
Met 116 treffers wat een totaal van 179 punten zijn is hij voor het eerst Kampioen 
gevolgd door John Rouschen met 103 treffers en 155 punten.
en Theo Paffen met 86 treffers en 127 punten in totaal.
Jo proficiat

Piet Rouschen koning 2017
van Kruisboogschutterij St.Hubertus Haanrade.


Piet en Gerda Rouschen

Het weekend van 17 en 18 juni 2017 zit er weer op en de nieuwe Koning van Kruisboog Schutterij St. Hubertus Haanrade, is bekend.
Nadat de openingsschoten door de leden van Verdiensten en genodigden waren verricht ontbrandde er een felle strijd met als inzet het koningschap van de Haanraadse schutterij
Piet Rouschen werd zondag de nieuwe Koning, hij wist het laatste stukje hout naar beneden te halen. Na 126 treffers was dan ook de strijd gestreden.
De laatste ronde was erg spannend. Wie treft de vogel op de juiste plaats en wordt hierdoor de nieuwe Koning van St. Hubertus. Nadat de vogel eerst door Brian van Balkom goed geraakt werd en aan diggelen werd geschoten, was het de beurt aan Piet om hem naar beneden te halen.
De dolgelukkige koning en eega werd na afloop in het bijzijn van de overige schuttersbroeders voorzien van het fonkelende koningszilver!
Aansluitend werd de Koning onder begeleiding van Fluit en Tamboerkorps Juliana 46 aan de haanraadse bevolking gepresenteerd


Jo Offermans Erekoning 2017 van Kruisboogschutterij St.Hubertus Haanrade.

Vivian en Jo Offermans

Sinds Zaterdag 24.06.2017 heeft Kruisboog Schutterij Sint Hubertus Haanrade een Nieuwe Erekoning.
Het was Jo Offermans die de vogel in de 9e ronde en na de  38e treffer de vogel van de stang wist te halen.

Franz Josef Walter Koning 2017 van de Sjutsevrung.

Op zaterdag werd geschoten voor de Koningstitel van de Sjutsevrung van Kruisboog Schutterij St. Hubertus Haanrade
Franz Jozef Walter ging na de 62 ste treffer met deze eer aan de haal.
Franz Jozef was een van de gasten van de bevriende vereniging uit Gezeke, die mee mochten schieten voor de gewilde titel.

John Rouschen
KronKönig van Schützenbruderschaft St.Sebastianus 1412 E.V Geseke

In het weekend van Vrijdag 03.07 tot Zondag 05.07.2015 bracht een delegatie van onze schutterij een bezoek aan de Schützenbruderschaft St.Sebastianus Geseke Duitsland .
Na een prettig onthaal op Vrijdag door de plaatselijke schutters werd eerst eventjes wat gedronken en kennis gemaakt met andere schutters ,verder werd er nog flink wat nagepraat over het bezoek van de schutters in Kerkrade aan het Bundesfest 2014 en aan ons schuttersfeest in 2015.
De Zaterdag begon met een heerlijk ontbijt bij Leutnant Andreas Hahnel en zijn vrouw Brigitte bedankt hiervoor.
De dag ging verder met optocht en heilige kerkdienst en natuurlijk het Koningsschieten.

En toen gebeurde het.
Met het schieten van de Eregasten op de Koningsvogel was eerst de Pastoor aan de beurt dan de Burgemeester toen Oberst friedel Bergmann deze schoot een vaatje naar beneden wat betekent dat hij met de eerst volgende jaarvergadering een vat bier van 50 liter mag uitgeven (op dit vaatje wilde ook John Rouschen schieten).
Toen werd gezegd dan schieten wij maar op de kroon op het hoofd van de vogel deze krijgt normaal tussen de 30 en 40 treffers.
Maar ja toen gebeurde het ongelofelijke John Rouschen gaat naar het geweer en paaaaaf kwam de kroon naar beneden de schrik was op vele gezichten af te lezen.
John werd op de schouders naar de feesthal gebracht met muziek van de plaatselijke Harmonie en flink bezongen door de aanwezige bezoekers, verder mag hij zich KronKönig 2015 noemen.
Het werd nog een heel gezellige avond.
Door dit voorval moesten wij nog een dag langer in Geseke blijven om alle punten van het programma af te werken die bij het amt van KronKönig hoort .
Ein danke schön an die Geseker Schützenbruderschaft St.Sebastianus für den tollen empfang
.
(zie ook foto's)
 
Homede VriendenKoningszilverAgendaschietlijstenNieuwsContact Favoriete koppelingen